mjekesia narrative
mjekesia narrative

DETAJET

4500 LEKË

Mjekësia narrative: Manual i shëndetit narrativ

Në këtë kohë, kur të gjithë jemi të shqetësuar se mos sëmuremi, mos vuajmë, apo mos vdesim, Mjekësia Narrative (NM) na mëson se sëmundja nuk është vetëm sëmundje. Ajo është edhe një ngjarje që shpërthen papritmas në mendje dhe trup, e cila mund të largojë gëzimin dhe gjumin, oreksin dhe vullnetin për të jetuar, aftësinë për të punuar dhe për të qëndruar me familjen dhe miqtë, diçka që mund të jetë e ëmbël ose monstruoze, shkatërrimtare ose mësuese për jetën. NM-ja mëson se shëndetësia nuk ka të bëjë vetëm me protokollet, kërkimet shkencore, barnat, teknologjitë dhe investimet e organizatave shëndetësore, por edhe me të qenët i njerëzishëm. Themeluesja e saj, Rita Charon-i (Universiteti Columbia në Nju Jork), argumenton: “Mjekësia narrative është mjekësi e praktikuar me aftësi që na japin mundësi të njohim, kuptojmë, interpretojmë dhe reagojmë ndaj historive të sëmundjes"...

4500 LEKË

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

PËRSHKRIMI

COD: Narrativa-21. Categoria: %s .
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Autor

Profili Writer nuk është në dispozicion