kapslleku

DETAJET

1000 LEKË

Kapsllëku: nga diagnoza te trajtimi

Kapsllëku apo konstipacioni është një çrregullim i defekimit që konsiston në vështirësinë objektivisht të vëzhgueshme dhe/ose subjektivisht të perceptuar mbi zbrazjen e plotë ose të pjesshme të zorrëve me nxjerrjen e feçeve. Kjo është një simptomë shumë e shpeshtë dhe në prani të këtij çrregullimi, është thelbësore të vendoset një diagnozë e saktë, duke përdorur shkallë matëse të vërtetuara, siç janë kriteret e Romës III ose IV. Trajtimi i kapsllëkut kërkon ndërhyrje dietike dhe, nëse kjo nuk është e mjaftueshme, duhet përdorur terapi farmakologjike. Barnat për trajtimin e tij janë të shumta dhe kanë mekanizma të ndryshëm veprimi. Kursi do të japë indikacione për vendosjen e një diagnoze të saktë, dhënien e këshillave nutricionale dhe rekomandimin e laksativit më të përshtatshëm për situatën. Përveç kësaj, ai do të krijojë një sfond mbi rëndësinë e funksionit të mirë intestinal, disa sugjerime mbi rolin e mundshëm të mikrobiotës në sëmundje të ndryshme dhe mundësinë, me integrimin e duhur të prebiotikëve dhe probiotikëve, për të modifikuar disbiozën intestinale.

1000 LEKË

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

PËRSHKRIMI

Categoria: %s .
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Autor

Profili Writer nuk është në dispozicion