index

DETAJET

    Gjuha:
  • Botimi : Shtator 2017
  • Faqet : 352
  • Formati : Letër (kopertinë e fortë)
  • ISBN : 978-9928-4436-0-1

13780 LEKË

Atlasi i Teknikave kirurgjikale në Traumë

“Atlas I Teknikave Kirurgjikale në Traumë’’  është që të sigurojë një shok të çmuar në sallën e operacionit për kirurgët,të cilët u ofrojnë kujdes pacientëve të traumatizuar.Ai është ideuar për të qenë I shpejtë,një përmbledhje shumë vizuale e anatomisë thelbësore, e procedurave të njëpasnjëshme, dhe problemeve të lidhura me këto procedura, ideal për ata në trajtim, si dhe për ata në punën e përditshme, për një rishikim më të shpejtë për kryerjen e procedurave të zakonshme dhe të ralla, para hyrjes në sallën e operacionit. Atlasi është I organizuar në kapituj dhe seksione sipas zonave anatomike. Ai përfshin më shumë se 630 fotografi të cilësisë së lartë, ilustrime, dhe është shkruar në një format të lehtë për t’u lexuar, I cili përfshin anatominë kirurgjikale, parimet e përgjithshme, ekspozimin, menaxhimin definitive, këshilla teknike dhe vështirësi të papritura. Ai udhëzon kirurgun hap pas hapi, nëpër të gjithë procedurën, nga incizioni i lëkurës deri në mbylljen e saj. Ajo çka e bën këtë atlas unik është përdorimi i imazheve të marra nga kadavrat njerëzore të freskëta, të perfuzionuara dhe të ventiluara. Disa qindra orë janë shpenzuar në laboratorin e diseksionit e indeve të freskëta  në USC. Aspekte thelbësore të çdo ekspozimi dhe procedure kirurgjikale janë demonstruar qartë dhe me besnikëri të lartë në këto modele,duke lejuar lexuesit kuptimin e shpejtë të pikave kryesore teknike, të cilat shpesh janë të vështira për t’u përcjellë duke përdorur vetëm fjalë. Përvoja klinike e gjërë botërore nga redaktorët dhe autorët e njohur në menaxhimin e dëmtimeve komplekse në qendrat e mëdha të traumave, e kombinuar me këto foto operatore me cilësi të lartë dhe ilustrime teknike, e bëjnë këtë atlas një mjet të rëndësishëm në praktikën kirurgjikale.

  Autorët: Demetrios Demetriades, Kenji Inaba, dhe George Vlmahos Redaktuar ne gjuhën shqipe: Arben Gjata, Myftar Torba  

13780 LEKË

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

PËRSHKRIMI

COD: 168. Categoria: %s .
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Autor

Profili Writer nuk është në dispozicion