kursi analiza foto kryesore
kursi analiza foto kryesore

DETAJET

Gratis!

Analizat kryesore laboratorike. Si të interpretohen në mënyrën e duhur?

Lista e analizave që diskutohen në këtë kurs do të përfshijë ato që mund të kryhen si në farmaci ashtu edhe në laboratorë analizash dhe që mund të prekin një numër të madh pacientësh. Hulumtimet e përzgjedhura janë pjesë e vlerësimit bazë të: statusit inflamator, koagulimit, gjendjes nutricionale, funksionit hepatik, funksionit renal, strukturës së lipideve, imunitetit, metabolizmit të kalciumit dhe fosforit, metabolizmit të glukozës, ekzaminimit të celiakisë, funksionit të tiroides dhe atij endokrin gjatë menopauzës, ekuilibrit elektrolitik dhe depistimit të kancerit të zorrës së trashë. Nga observimet e ndryshme laboratorike do të paraqiten vlerat normale në moshat e ndryshme dhe vlerësimi kritik që synon të sigurojë informacionin maksimal të mundshëm nga çdo ekzaminim. Duke vëzhguar, për shembull, një test të kërkuar shpesh, siç është azotemia, ne mund të marrim informacion në lidhje me hidratimin e pacientit dhe funksionin renal. Është mirë të dihet se azotemia mund të kushtëzohet edhe nga dieta e ditës së mëparshme, veçanërisht nga marrja e proteinave. Prandaj është gjithmonë e nevojshme që rezultatet e analizave të kontekstualizohen duke marrë parasysh jo vetëm ndonjë patologji shoqëruese, por edhe faktorë të tjerë të shumtë, si: mosha, gjinia, stili i jetesës, etj.

Gratis!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

PËRSHKRIMI

COD: Analizat-22. Categoria: %s .
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Autor

Profili Writer nuk është në dispozicion