foto kryesore 2

DETAJET

Gratis!

Qasja klinike dhe terapeutike ndaj obezitetit. Fokusimi në trajtimin farmakologjik

Kursi synon të shtojë ndërgjegjësimin në lidhje me terapinë farmakologjike të obezitetit. Sot e dimë se trajtimi i obezitetit, një sëmundje kronike me patogjenezë multifaktoriale, synon të kontrollojë sëmundjen dhe komplikacionet e saj të rënda. Është vërtetuar shkencërisht se të gjitha terapitë që kemi në dispozicion, si: terapia dietike, e sjelljes, farmakologjike dhe kirurgjikale, duhet të përdoren në mënyrë të integruar, gjithmonë duke u nisur nga modifikimet e zakoneve dietike dhe aktiviteti fizik (ndryshimet e stilit të jetesës). Kur pacienti nuk është në gjendje të ndjekë dietën dhe nuk arrin të bjerë në peshë në masën e paracaktuar, ai duhet të mbështetet edhe me terapi farmakologjike për obezitetin, duke ndjekur udhëzimet e hartuara dhe të pranuara nga shoqatat shkencore.  

Gratis!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

PËRSHKRIMI

COD: AL-OBEZITETI. Categoria: %s .
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Autor

Profili Writer nuk është në dispozicion